Зелений перець горошком має широкий спектр застосувань, так само, як і чорний перець. Гурмани вважають зелений перець делікатесом. Він має більш насичений аромат, тонший та ніжніший смак, в порівнянні із чорним перцем. Та й страви, приправлені зеленим перцем, набагато смачніші у порівнянні з використанням чорного перцю.
Зелений перець можна використовувати для всіх страв і продуктів, для яких використовується чорний перець, включаючи солодкі кондитерські вироби та напої. Проте, не рекомендується використовувати зелений перец у складних пряних сумішах, маринадах або стравах з багатим смаком, де його ніжний аромат може загубитися.
Ми радимо зелений перець найкраще використовувати як одиничну приправу, щоб насолодитися його смаком та ароматом, або в поєднанні з невеликою кількістю інших прянощів, які не заглушать його смак.
Ідеально підходить для свіжих салатів, закусок, сирів, риби, морепродуктів, грибів, яєць, відкритих пирогів, супів та соусів. Рекомендується перчити зеленим перцем готові страви, щоб зберегти і розкрити його делікатний аромат і смак.
Порада. Щоб зберегти тонкий аромат зеленого перцю, його краще зберігати в горошку та молоти безпосередньо перед вживанням. Також можна молоти невеликими порціями, які ви використовуватимете протягом короткого часу, і тримати молотий зелений перець в герметичному контейнері.