перець, перець чорний, перець чорний горошком

СПРАВЖНІЙ ЧОРНИЙ МЕЛЕНИЙ ПЕРЕЦЬ – НЕ ЧОРНОГО КОЛЬОРУ!

Прянощі

Чорний перець мелений - найпопулярніша пряність, що володіє пекучим смаком.

А його якість, безпосередньо залежить від якості перцю горошком, з якого він виготовляється. Тому якісний перець – це в першу чергу стиглі горошини з повною серцевиною, в якій містяться речовини.

Але серед великої кількості продавців ви можете натрапити на підробку або прострочену продукцію. Щоб убезпечити себе від покупки неякісного сировини, досить просто знати найпростіші ознаки, по яким на око можна визначити якість перчику.

СПРАВЖНІЙ ЧОРНИЙ МЕЛЕНИЙ ПЕРЕЦЬ – НЕ ЧОРНОГО КОЛЬОРУ!

Перець горошком має тонку чорно-коричневу оболонку, під якою знаходиться світле ядро. Тому, мелений чорний перець ніколи не має однорідного чорного кольору! Колір справжнього перцю неоднорідний, складається з частинок сірого, світло-коричневого кольору з легким зеленуватим відтінком. Чим чорніший мелений перець, тим більше в ньому домішок.

Щільність горошин перцю, ще один з факторів. Легкі (недозрілі, порожні) зерна з низькою щільністю цінують менше – вони не містять необхідної кількості піперину та ефірних олій. Щільність якісного перцю має бути не менше ніж 490 г/л. Якщо щильність вище, то це свідчить про стиглість та якість зерен перцю.

І звичайно, це виразний пряний гострий аромат та свіжий пекучий смак.

Тому радимо купувати спеції та прянощі тільки у перевірених постачальників. Купуючи неякісне, платите своїм здоров’ям.