Якщо ми не знаємо, що готувати, зупиняємо свій вибір на курці. Чому б ні?
Куряча грудка ніколи не приїдається її можна варити, смажити, запікати.
Народна мудрість не втомлюється повторювати: щоб сухе стало мокрим, його треба замочити. Найкращий спосіб, як зробити курячу грудку соковитою, - замаринувати її. Для швидкого порятунку використовуються різні маринади, що дозволяють наситити м'ясо, яке потім виявляється надзвичайно смачним.
Який маринад без улюблених спецій?
Обираючи яку з них, можна проявити фантазію, не забуваючи про міру. За їх надлишку курка швидко вбирає чужі аромати і втрачає власний смак.
До курячої грудки чудово підійдуть: чорний перець, паприка, куркума, каррі, імбир, часник, коріандр, чилі, чебрець або вже готові суміші спецій "Європейська" та "Східна".
Не забуваємо, що курка маринується швидко. Зазвичай її залишають півгодини для вбирання потрібних ароматів.