Більшість у своій кухні використовує кам′яну, морську, йодовану сіль... А дехто взагалі готує без солі…

Є також пряні солі – сванська червона і сванська жовта, часникова з травами…

Зрозуміло, усі вони, так би мовити, на любителя. Водночас, любителі є у кожної, і кожен з нас, повірте, є любителями якогось із різновидів.

Сванська сіль - універсальна приправа її використовують для приготування супів, м'ясних та рибних страв, маринадів, а також при засолюванні сала.

Часникова сіль-стане в нагоді для приготування салатних заправок з оливковою олією, як ароматна приправа до рагу з овочів або звичайною вареної картоплі. Додавши сіль часникову в будь-який з соусів, особливо на основі йогурту, сметани, майонезу і свіжої зелені, отримуємо відмінний смак і аромат. Використовуйте в приправах до фокаччі, хлібних паличок чи підсмаженого хліба.

Наприклад я, сванську і часникову солі, додаю майже в усі солоні страви, адже тут і солі, і аромату, і пікантного присмаку – всього в міру.