Кава зі спеціями гарно смакує…

Кавомани переконані, що додавати у напій щось, крім кави і води, не можна, інакше зіпсуєьтся її смак. Якщо ви до них не належите, закликаємо до експериментів. Каву часто бояться поєднувати з чимось ще, крім традиційних кориці, шоколаду і вершків, проте цей напій не менш універсальний, ніж чай.

Кардамон освіжає, тож каву з ним можна пити навіть у спеку. Ця пряність має яскраво виражений смак, тому його потрібно зовсім небагато: щіпка розміром з ¼ чайної ложки на одну порцію кави. Додавайте спецію до кави перед варінням, а далі готуйте напій у звичний спосіб.

Додавши 1-2 горошинки чорного перецю горошком  у турку разом з кавою, або у готовий напій, поки він ще гарячий зігріває і надає напою особливий аромат. 

Лаврове листя надасть каві приємний пряний аромат. Головне тут не перестаратися і листя має бути свіжим, у протилежному випадку у каві з’явиться неприємний смак.

Мускатний горіх зробить ранкову каву ще більш ефективною. Він зігріває, надає напою пряний аромат, а ще стимулює мозкову діяльність. Додавати мускатний горіх варто дуже обережно, достатньо невеликої щіпки.

Суміш спецій «До кави» якщо ви хочете ніжно підкреслити смак напою, просто використовуйте щіпку суміші.